Software Engineer, New Graduate

Engineering - Remote
Apply for this job!

O nama

Zapošljavamo studente završnih godina osnovnih ili master studija tehničkih nauka. Nudimo plaćenu praksu u trajanju od jula do oktobra. U slučaju da imaš prethodno radno iskustvo ili praksu, nudimo i opciju full-time zaposlenja kao junior inženjer.

FishingBooker ima sedište na Novom Beogradu, izgrađen je bez stranih investitora i lider je na svetskom tržištu ribolovnog turizma. Trenutno smo u 8. godini poslovanja i svake godine rezervišemo ribolovačke ture za više stotina hiljada ljudi iz preko 100 zemalja sveta. Ponosni smo na činjenicu da godinama biznis vodimo kvalitetno i profitabilno sa blizu 90 zaposlenih.

Proizvod razvijamo za sopstvene korisnike, što nam omogućava da radimo brz, iterativni razvoj uz čest deploy koda. Ako uživaš u izgradnji aplikacija “od nule”, koristeći najnovije tehnologije da pružiš krajnjem korisniku vrhunsko iskustvo i radiš u malom, multidisciplinarnom timu sa jakim preduzetničkim duhom, pronašao (pronašla) si pravo mesto.

FishingBooker je posvećen tome da obezbedi uslove u kojima ćeš imati podršku, mentorstvo i slobodu da započneš inženjersku karijeru na pravi način.

Potrebne kvalifikacije:

  • Student završne godine osnovnih ili master studija u računarstvu, informatici ili srodnoj oblasti.

  • Iskustvo u primeni algoritama i struktura podataka sa fakulteta, prakse, open source projekta ili drugo praktično iskustvo.

  • Poznavanje jednog od sledećih programskih jezika: PHP, C++, Java, C# ili JavaScript.

Poželjne kvalifikacije:

  • Dostupnost za full-time angažman (8 sati dnevno) na najmanje 3 meseca.

  • Prethodno radno iskustvo ili praksa (saradnik u nastavi, asistent na fakultetu, lični projekti, startapi itd.)

  • Iskustvo u jednom ili više od sledećih oblasti: razvoj veb aplikacija, razvoj mobilnih aplikacija, Unix/Linux, razvoj informacionih sistema, rad sa bazama podataka.

  • Interesovanje i sposobnost za učenje različitih programskih jezika po potrebi.

  • Tečno usmeno i pismeno znanje engleskog jezika.

O poslu

Obzirom da nudimo više pozicija u našim timovima, kada se prijaviš, napiši nam na čemu hoćeš da radiš, a mi ćemo probati da se uklopimo sa tvojim željama. Kao praktikant u FishingBookeru, imaćeš priliku da radiš na produkcionim sistemima u skladu sa poslovnim potrebama firme.

Back-end Engineer

Bekend tim je zadužen za izgradnju i održavanje platforme i servisa na koje se oslanja naš proizvod i sve njegove funkcionalnosti. Kao član bekend tima, radićeš na dizajnu, razvoju, testiranju i deploymentu softverskih rešenja na našoj bekend infrastrukturi. Tehnologije koje ćeš koristiti su primarno objektno orijentisani PHP i MySQL.

Mobile Engineer

Mobile tim je zadužen za celokupan razvoj, održavanje i usavršavanje naših mobilnih aplikacija, My Trips for Captains (lansirana 2018) i FishingBooker (u izradi). Tehnologija koju ćeš primarno koristiti je React Native.

Plata i uslovi

Nudimo konkurentnu platu bazirano na top tržišnim uslovima vodećih tehnoloških kompanija u Beogradu. Proaktivno delimo opsege plata svim kandidatima koji se prijave za posao nakon inicijalnog poziva. Ovo znači da nema potrebe da prolaziš kroz više krugova intervjua pre nego što saznaš koliko zaradu možeš da očekuješ kod nas.

Od prvog dana ćeš imati mentora koji će posvećeno pratiti tvoj rad i davati ti smernice za učenje i napredak. Takođe, imaćeš pristup kompanijski sponzorisanim knjigama, treninzima i kursevima. Nakon tri meseca, ukoliko smo obostrano zadovoljni saradnjom, postoji mogućnost da ti ponudimo posao u FishingBookeru kao junior inženjer.

Vrednujemo fleksibilnost, slobodu i fokus. Kod nas imaš slobodu da samostalno definišeš svoje radno vreme, dokle god ono dozvoljava dobru saradnju sa tvojim kolegama. Mi smo remote-friendly kompanija i većina našeg tima radi od kuće.

Kada prođeš onboarding, moćićeš da odabereš da li ćeš raditi od kuće ili iz naše kancelarije. To znači da ne moraš da stanuješ u Beogradu, ali očekujemo da uživo dođeš na tehnički intervju i prođeš osnovni onboarding od nekoliko dana iz kancelarije. Naša kancelarija se nalazi pored Delta City-ja na Novom Beogradu i ima dosta parking mesta ako voziš.

Bitno je da iskusiš proizvod koji FishingBooker prodaje, i zato imamo tradiciju da svake godine počastimo sve stalne zaposlene ribolovačkim putovanjem (kada se pandemija završi). 2019. smo išli u Rovinj, Hrvatsku, a 2018. u Ujedinjene Arapske Emirate. Imaćeš raznovrstan tim brižnih i prijatnih kolega iz celog sveta sa kojima ćeš moći da uživaš u dodatnim tim bilding aktivnostima tokom cele godine.

Standardni paket opreme za rad koju ćemo ti obezbediti najčešće uključuje najnoviji Apple Macbook Pro 13’ ili 16’ uz jedan ili dva Dell Ultrasharp 24’ monitora i Magic Mouse / Keyboard kombo. Ako bolje radiš sa drugačijom opremom, moći ćeš da je izabereš. Naravno.

Radujemo se tvojoj prijavi! ✌️

Interested in applying?

We want to work with only the best engineers!

Before you apply, we have a riddle for you:

"The response header of this page will lead you towards the answer."