QA UI Automation Engineer

Quality Assurance - Remote

O nama

Pozdrav, budući kolega/koleginice!

FishingBooker je jedna od najuspešnijih domaćih IT kompanija koja se bavi rezervacijom pecaroških tura za stotine hiljada pecaroša iz preko 100 zemalja širom sveta. Lider smo na svetskom tržistu i postojimo i rastemo već 9 godina – sve to potpuno autonomno i bez spoljnih investicija. Imamo preko 100 zaposlenih i kompanijsku kulturu koja promoviše lični rast, saradnju, kreativnost i slobodu. 

Svaki novozaposleni nam daje priliku za pogled iz drugačije perspektive, diverzifikaciju i rast tima u svakom smislu. FishingBooker je posvećen tome da obezbedi uslove u kojima ćeš imati podršku i slobodu da radiš posao na najvišem nivou u svojoj karijeri do sada.

Proizvod razvijamo za sopstvene korisnike, što nam omogućava da radimo brz, iterativni razvoj uz čest deploy koda. Ako uživaš da krajnjem korisniku pružaš vrhunsko iskustvo i radiš u malom, multidisciplinarnom timu sa jakim preduzetničkim duhom, pronašao/pronašla si pravo mesto.

O tebi

Ukoliko imaš iskustva sa automatskim testiranjem i poznati su ti termini poput: Selenium, UI, xpath (i mi se trudimo da ga ne viđamo često!), regresija, test plan itd, na pravom si mestu. Tražimo osobu koja poznaje dobre prakse kodiranja, pisanja automatksih testova i razvoja testing infrastrukture. Ne zazireš da ponekad i manuelno istestiraš nešto i uradićeš sve u svojoj moći da do korisnika stigne što kvalitetniji proizvod.  

Timski si igrač i voliš da deliš znanje, kao i da neprestano usavršavaš sopstveno. Proaktivna si i radoznala osoba – ne staješ dok ne pronađeš rešenje za problem. Komunikativan/na si i govoriš jezik developera, produkt menadžera i dizajnera. Iznad svega, voliš svoj posao i poseduješ izuzetan integritet – kvalitet sopstvenog rada, kao i proizvoda, ti je na prvom mestu. 

Jasno nam je da nećeš znati kako sve funkcioniše od starta i ne očekujemo to od tebe. Najbitnije od svega je da imaš dobar temelj opštih veština za razvoj automatskih testova, tehnički dizajn, kreiranje test planova i rad u timu.

Ako poseduješ sledeće znanje / iskustvo, postoji velika šansa da ćeš se sjajno uklopiti u ovu poziciju:

 • 2+ godine iskustva u pisanju UI automatskih testova.

 • Odlično poznavanje jednog od programskih jezika: Python/Java. 

 • Vešto pokrivanje novih feature-a test planom sa sto više atomičnih test case-eva.

 • Već si radio/la u timskom okruženju i odlično komuniciraš sa developerima, produkt menadžerima i QA kolegama.

 • Pozitivan/na, proaktivan/na timski igrač sa strašću za testiranjem i kvalitetom tehničkog rešenja.

 • Imaš oko za detalje i testiranju pristupaš sistematično i temeljno.

 • Solidno poznavanje engleskog jezika u pisanoj i usmenoj komunikaciji.

Sledeće stavke su plus:

 • Inženjerska diploma, idealno u računarstvu, softverskom inženjerstvu ili odgovarajuće iskustvo umesto toga.

 • Lični projekti koji pokazuju sposobnost rešavanja problema i sklonost primeni dobrih praksi u testiranju (github repo ili slično). 

 • Iskustvo u testiranju mobilnih aplikacija.

O poslu

Kako rastemo u svim aspektima, javlja nam se potreba da zaposlimo kvalitetne QA inženjere. Ova uloga u FishingBooker-u uključuje pisanje automatskih testova za nove projekte, pokrivanje postojećih feature-a automatskim testovima, kao i ponekad manuelno testiranje. 

Pridružićeš se QA timu i blisko ćeš sarađivati sa developerima i ostalim testerima na poboljšavanju pokrivenosti proizvoda testovima i usavršavanju test infrastrukture.

Naš QA tim je zadužen za testiranje i unapređenje celokupnog proizvoda, koji uključuje:

 • FishingBooker (sajt) – Postoji od 2013. i podržava sve potrebe dva tipa korisnika – pecaroša koji traže ture i kapetana koji ih nude. Mušterije mogu da pretražuju ture širom sveta, bukiraju, postuju recenzije i komuniciraju s kapetanima. Kapetani mogu da izlistaju svoju ponudu, upravljaju dostupnošću i koriste brojne druge alate. Ova platforma takođe uključuje raznovrsne adminske alate.

 • My Trips for Captains (mobile app) – Lansirana 2018 i već je značajna alatka za hiljade kapetana širom sveta, koja im omogućava da upravljaju svojim rezervacijama, dostupnošću, ponudom i uplatama na FishingBooker-u, kao i da komuniciraju sa mušterijama u realnom vremenu.

 • FishingBooker (mobile app, u izradi) – Aplikacija koju razvijamo “od nule” i planirana je za početak 2022. Omogućavaće ribolovcima da lako i brzo pretražuju i rezervišu ribolovačke ture širom sveta, kao i da upravljaju svojim rezervacijama i komuniciraju sa kapetanima.

Imaćeš slobodu da radiš posao kvalitetno, sa podrškom ostalih članova tima i developera, sarađujući sa ljudima koju su pokrenuli firmu i još uvek je vode na dnevnoj bazi.

Sarađivaćeš blisko sa Infrastructure, Core, Product i Design timovima u šestonedeljnim razvojnim ciklusima, koji su praćeni dvonedeljnim pauzama rezervisanim za planiranje narednog ciklusa, smanjivanje tehničkog duga i isprobavanje novih ideja.

Ovo su neke od karakteristika naše postojeće testing infrastrukture i testing procesa:

 • Deo sajta pokriven je UI automatskim testovima. Imamo izgrađenu lokalnu i dev/staging Selenium testing infrastrukturu baziranu na PyTest-u.

 • Pokrivanje kompletnog API-ja automatskim testovima je u toku.

 • Imamo izgrađenu staging / CI infrastrukturu uz command line interfejs za pokretanje i izveštavanje o testovima.

 • Za sada nemamo izgrađenu infrastrukturu za testiranje mobilnih aplikacija, ali imamo nameru da uvedemo Appium.

 • Svaki novi projekat se i manuelno testira na zasebnim dev instancama ili u lokalnom okruženju. Ovo najčešće uključuje funkcionalno, UX i testiranje kompatibilnosti (uz pomoć alata kao što je Browserstack i fizičkih uređaja).

 • Bag reporting i projekt menadžment se radi kroz Basecamp koji koristimo za internu komunikaciju na nivou kompanije.

Plata i uslovi

 • FishingBooker zapošljava inženjere po principu ugovora o radu. Nudimo konkurentnu platu zavisno od tvog nivoa senioriteta bazirano na top tržišnim uslovima vodećih tehnoloških kompanija u Beogradu. Procenjujemo senioritet relativno na ostatak našeg tima u FishingBooker-u tokom intervju procesa.

 • Takođe, kada počnemo da radimo zajedno, na svakih šest meseci ćeš od svog tim lidera dobiti detaljan performance review sa jasnim instrukcijama kako da napreduješ dalje u okviru firme. Imajući to u vidu, imaćeš priliku za povišicu ili unapređenje u skladu sa tempom kojim se razvijaš i standardnim rastom inženjerskih plata na tržištu.

 • Vrednujemo fleksibilnost, slobodu i fokus. Kod nas imaš slobodu da samostalno definišeš svoje radno vreme, dokle god ono dozvoljava dobru saradnju sa tvojim kolegama. Mi smo remote-friendly kompanija i većina našeg tima radi od kuće.

 • Kada prođeš onboarding, moći ćeš da odabereš da li ćeš raditi od kuće ili iz naše kancelarije. To znači da ne moraš da stanuješ u Beogradu, ali očekujemo da uživo dođeš na poslednji krug intervjua i prođeš osnovni onboarding od nedelju-dve iz kancelarije. Naša kancelarija se nalazi pored Delta City-ja na Novom Beogradu.

 • Svim zaposlenima nudimo 23 dana plaćenog odmora, kao i privatno zdravstveno osiguranje. Iako tražimo nekoga sa iskustvom, imaćeš podršku mentora uz temeljan onboarding plan gde ćeš naučiti sve o biznisu, kako radimo u timu i detalje o tehnologijama koje koristimo. Takodje, imaćeš pristup knjigama, treninzima i kursevima, kao i subvencije za 50% klope koje se naručuju preko naših ketering partnera.

 • Bitno je da iskusiš proizvod koji FishingBooker prodaje, i zato imamo tradiciju da svake godine počastimo celu firmu ribolovačkim putovanjem. 2019. smo išli u Rovinj, Hrvatsku, a 2018. u Ujedinjene Arapske Emirate. Imaćeš raznovrstan tim brižnih i prijatnih kolega iz celog sveta sa kojima ćeš moći da uživaš u dodatnim tim bilding aktivnostima tokom cele godine.

 • Standardni paket opreme za rad koju ćemo ti obezbediti najčešće uključuje najnoviji Apple Macbook Pro, Dell Ultrasharp monitor, i miš/tastatura po tvom izboru.

Radujemo se tvojoj prijavi! ✌️

 

 

Your Application

Resume / CV

PDF, 2MB Maximum file size

Contact information
Experience Add your education and most relevant work experience.
Motivation Letter

240 characters left.

Please read our privacy notice before you submit you application.